Alimente ce ne binedispun

Sensual chocolate fun young brunette beauty tasting chocolate.

Exista o serie de alimente foarte cunoscute, pe care atunci cand le consumam ne fac sa ne simtim foarte bine. Pe langa aceste alimente se numara fructele si legumele foarte bogate in acid folic.

Primul aliment despre care vom vorbi este ciocolata, atat de apreciata de foarte multi dintre noi. Acest aliment este foarte bogat in magneziu, fiind o sursa de zinc, fier si vitamine din complexul B. Sute de studii s-au facut pe marginea acestui aliment si mai toate au ajuns la concluzia ca ciocolata reprezinta una dintre sursele cele mai iubite de antioxidanti. Cea mai bogata in antioxidanti este ciocolata neagra. Substanta care confera starea generala de bine este anadimina, lucru foarte util in combaterea depresiei.

Un lucru negativ vizavi de ciocolata este starea de dependenta pe care aceasta o poate conferi, daca este consumata in cantitati foarte mari. De fapt, nu ciocolata este cea care creeaza dependenta, ci anadamida. Aceasta substanta are un efect asemanator canabisului.

Un alt aliment foarte cunoscut ce are un rol major in starea de bine a organismului este reprezentat de banana. Bananele au in compnenta lor o substanta numita triptofan, aceasta fiind o proteina, pe care organismul o transforma in serotonina, substanta ce poarta denumirea si de hormonul fericirii.

Fructele si semintele oleaginoase au si ele un efect benefic asupra organismului inducandu-i o stare de bine. Pe langa acest lucru, acestea au efect energizant si hranitor, ajutand la refacerea efectelor calorice. Alimentele bogate in carbohidrati sunt si ele foarte folosite de organism, datorita continutului ridicat de triptofan.

Alte alimente care induc starea de bine sunt spanacul, fasolea si portocalele deoarece au o sursa foarte importanta de acid folic, cunoscut si ca un remediu al anemiei. Nu in cele din urma, cafeaua este si ea un aliment ce contribuie la starea de bine pentru ca ne scapa de moleseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *