Consumul de canabis reduce motivația oamenilor

comp_weeeed01

Acest subiect este unul mai delicat si foarte dezbatut de oamenii din lumea intreaga.

Multi sunt de parere ca cei care consuma canabis sunt mult mai sanatosi si ca aceasta are un puternic impact asupra organismului si creierului nostru, fiind consumata de unii oameni in scop curativ.

Din acest punct de vedere oamenii au diferite pareri. Sunt anumite substante din canabis care in doze mici se folosesc de catre medici in tratarea anumitor afectiuni, insa consumul de iarba nu este recomandat si chiar interzis in foarte multe tari, mai ales atunci cand vine vorba de un consum excesiv.

Recent un grup de cercetatori s-a gandit sa efectueze un test in urma caruia sa isi dea seama cat de mult influenteaza canabisul motivatia oamenilor, astfel la test au fost supusi cativa zeci de tineri, unii dintre ei fumatori activi, iar altii doar ocazionali. Dupa ce au inhalat aburii de canabis, subiectii au fost pusi in fata cu o serie de sarcini unele mai simple, altele mai dificile in urma carora acestia primeau bani, in functie de dificultate, pentru unele sarcini se primeau mai multi bani, iar pentru altele mai putini.

Rezultatul a fost acela ca toti cei care erau intoxicati, au ales cele mai simple sarcini, astfel motivatia lor a scazut semnificativ sub influenta canabisului. Mai apoi aceste teste au fost facute si pe consumatori vechi de canabis, insa nu s-a observat nicio diferenta in ceea ce priveste nivelul de motivatie intre acestia si persoane normale, care nu consuma. Insa, acesta nu a fost un studiu pe termen lung si doar un simplu experiment.

Experimentul a fost facut din nevoia de a demonstra ceva care nu era foarte concret pana acum, dar dupa acest lucru cercetatorii pot afirma cu certitudine ca persoanele aflate sub influenta canabisului sunt mult mai putin motivate de a face ceva, sau de produce bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *