Despre Nabil Elderkin

nabil-elderkin

Nabil Elderkin este un fotograf profesionist, dar si un director de filme cu origine mixta, americana si iraniana. Acesta a fost nascut in Chicago si si-a petrecut mare parte din copilarie in Australia. In momentul de fata el isi are domiciliul in Los Angeles, California.

Acesta si-a inceput cariera de fotografie, in momentul in care a luat un aparat foto in mana. Ceea ce a inceput ca fotografierea unor colegi surferi, a ajuns sa fie o cariera, acesta fotografiind, dar si filmand, diverse sporturi de actiune, dar si muzicieni. Acesta a studiat fotografia si a fotografiat numeroase trupe, in timpul concertelor acestora.

Punctul de cotitura al carierei a fost atunci cand l-a intalnit pe rapperul Kanye West, acesta acceptand sa-i faca fotografii pentru viitorul sau album. Acesta a ajuns sa fotografieze foarte multe vedete de-a lungul timpului, lista sa de clienti fiind plina de artisti precum Black Eyed Peas, John Legend sau Seal.

Acesta a mai pozat si pentru numeroase case de moda cum ar fi Vogue, dar si pentru marile companii precum Coca Cola sau Nike. A mai facut numeroase colaborari cu Adidas, iar personalitati din moda ca designerul Jeremy Scott si modelul Heidi Klum au trecut si ei prin camera de filmat a artistului.

Nabil Elerkin mai este cunoscut si pentru faptul ca l-a mai fotografiat o data pe Kanye West pentru cartea sa biografia Glow in the Dark. Acesta a mai colaborat cu Kanye si pentru realizarea documentarului sau. El a regizat si numeroase filme. Unele dintre filmele pe care le-a regizat au fost Pyramids, Novacane, dar si Thinkin Bout You. Un lungmetraj care s-a bucurat de succes a fost Bouncing Cats. Acesta a realizat acest lungmetraj in colaborare cu Red Bull, fiind un film de un real succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *