Experimentul care va determina ce efect are ciocolata asupra organismului

girl-eating-a-chocolate-bar

Chiar in aceste momente in Statele Unite ale Americii se desfasoara un experiment de amploare unde vor participa aproximativ 18.000 de persoane. In momentul de fata studiul este la partea de recrutare de voluntari, iar in cel mai scurt timp posibil doresc sa demareze proiectul.

Compania care se ocupa de studiu cauta sa recruteze 18.000 de persoane, femei si barbati care au trecut prin viata. Mai exact, se cauta femei care au trecut de peste 60 ani si respectiv barbati trecuti de 65 de ani. Totodata, persoanele recrutate, avand in vedere ca sunt mai in varsta, nu trebuie sa fi suferit de infarct miocardic sau sa prezinte semne ale cancerului in ultimii doi ani de viata.

Experimentul presupune testarea efectului pe care il are cacao in corpul uman, drept pentru care voluntarii vor trebui sa manance ciocolata sau multivitamine pentru a putea determina cu exactitate care este efectul acestui compus in organism. Bineinteles, voluntarii nu vor manca cantitati industriale de ciocolata, ci in cantitati mai reduse, mai ales ca orice exces poate sa aduca dupa sine o gramada de efecte adevrse daunatoare pentru voluntarii implicati in proiectul de cercetare.

Experimentul are ca scop principal sa determine faptul daca ciocolata poate sa reduca cu adevarat diminuarea ratei de aparitie a bolilor cardiovasculare.

Studiul este sponsorizat de un mare producator de batoane de ciocolata, iar acesta are inclus in el un element surpriza pentru participanti. Acestia nu vor stii niciodata daca iau suplimente care contin multivitamine, cacao, sau doar au primit un supliment fara multi compusi chimici, ceea ce va arata daca efectul placebo mai este valabil si in zilele noastre.

Pentru a nu se crea diferite probleme digestive, initiatorii vor include aceste suplimente in niste pastle, special pentru a nu aparea diferite probleme in functie de starea de sanatate pe care o au persoanele participante la studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *