Mărirea numărului persoanelor conectate la Internet

rete-fibra

Pentru a conecta la Internet un numar de 1,5 miliarde de oameni este necesara suma de 450 de miliarde de dolari. Marii jucatori de pe piata telecomunicatiilor din SUA au de gand sa investeasca aceasta suma de bani astfel incat pana in anul 2020, mult mai multi oameni sa aiba acces la internet.

UIT, o agentie care apartine ONU, incearca sa determine companiile, dar si guvernele ca investitia in Internet este cel mai bun lucru pentru a reusi sa uneasca un numar cat mai mare de oameni. Obiectivul acestei agentii este de a conecta 1,5 miliarde de oameni la Internet pana in anul 2020, iar din ce se pare pana acum, acest lucru poate fi realizat.

In momentul de fata, sunt aproape 4 miliarde de oameni conectati la internet, iar nuamrul acestora va creste in perioada urmatoare, daotita eforturilor facute de marile companii. Acestea se vor axa cu siguranta, spre tarile unde accesul la Internet este problematic. Utilizatorii din aceste tari sunt limitati la un internet de o viteza foarte mica, de mutle ori acest internet fiind inexistent.

Pana acum este cunoscut faptul ca Romania se afla in topul celor mai conectate tari atat din Europa cat si din lume. Din ce se cunoaste, 68% dintre gospodariile din Romania, sunt conectate al internet, aceste date fiind valabile pentru 2015. Se estimeaza totusi o mentinere a acestui procent in perioada imediat urmatoare, ba chiar ocrestere a lui, spre aproximativ 70%.

Aceasta crestere este datorata si de faptul ca din ce in ce mai mutle gospodarii se conecteaza la internet, chiar si din zonele mai putin accesibile. Un lucru demn de remarcat este faptul ca aceste gospodarii reusesc sa faca acest lucru datorita conexiunilor din ce in ce mai bune din tara noastra, bazate in special pe 4G, dar si pe 3G sau 2G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *