Putem face plajă de Craciun și Revelion în Europa

plaja

În general, românii care pleacă în vacanță de Crăciun și Revelion obișnuiesc să aleagă ca destinație muntele. Cum acum este perioada ideală de a ne cumpăra vacanța dintre ani, ne-am gândit că ar trebui să atragem atenția asupra faptului că în perioada respectivă avem și opțiunea de a face plajă.

Putem face asta cam cu aceeași bani pe care i-am da la Poiana Brașov. Dacă stăm în sudul țării, prețul vacanței pe plajă s-ar putea să ne coste chiar mai puțin decât una în apropierea orașului de sub Tâmpa.

Grecia nu este foarte departe de România, iar unele dintre insulele sale au o temperatură foarte caldă chiar și în ianurie. Insulele din Mareea Egee și nu numai, au o temperatură ce poate ajunge până la 20 de grade.

Așadar, ne putem cumpăra încă de pe acum o vacanță în Creta. O altă insulă grecească pe care putem face plajă în decembrie este Rhodos, aceasta este foarte apropiată de Turcia și astfel putem lua în calcul și Antalya, deoarece temperaturile sunt similare.

În zonă se află și Ciprul, care e relativ pe același meridian cu insula Creta. Cele două sunt mai apropiate de Ecuator decât Antalya și Rhodos. Teoretic, ar trebui ca temperaturile de aici să fie cu două, trei grade mai mari.

Spania poate fi o altă destinație interesantă, dacă luăm în calcul regiunea apropiată de strâmtoarea Gibraltar, adică în apropiere de Sevilla și Malaga. Litoralul din acea porțiune a Spaniei este cunoscut sub denumirea de Costa del Sol.

O altă insulă accesibilă este Sicilia. Aceasta aparține Italiei, iar temperaturile în decembrie urcă până la 16-18 grade. Nu e cu mult prea departe de Italia continentală așa că o puteți lua în calcul și pe ea, însă doar partea sudică. Nu uitați că în nord se învecinează cu Elveția și Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *