Viitorul tehnologiei este în buzunarul tău

index

Povestea nesfarsita a tehnologiei, a fost dintotdeauna intrebarea, care este urmatorul lucru care se va lansa? Fie ca este vorba de ceva cu totul nou, de neimaginat, sau ceva ce intra in domeniul SF-ului, fie ca  este vorba doar de reiterarea unui gadget, care il face mai puternic sau mai rapid, cu totii suntem incantati de aceste lansari si ne dorim noi generatii.

Bineinteles ca termenii precum noua generatie, sunt acum depasiti si reprezinta doar o metoda de marketing, deoarece tehnologia nu este intr-o stare de evolutie atat de avansata, iar nevoile de noi generatii nu sunt asa de necesare, poate doar crearea unei baterii cu o durata de viata mai mare.

Intrebarea este, ce ar fi daca ecranul din buzunarul tau ar fi platforma cu cea mai mare abordare si stabilitate? Adica este dispozitivul care se pliaza pe nevoile tale si stie care sunt preferintele tale, mai exact dispozitivul viitorului. Cum stie toate acestea? Prin cautarile pe care le faci pe internet, prin aplicatiile pe care le instalezi, prin gadget-urile pe care le atasezi la acesta, etc. In cazul in care crezi ca acest lucru nu este posibil si consideri ca telefonul tau este plictisitor, inseamna ca nu stii exact de ce este in stare dispozitivul din buzunarul tau.

Desi sunt intr-o stare avansata, telefoanele mobile tot vor suferi modificari si imbunatatiri. Cel mai probabil vor avea o camera mai buna pentru poze, un design mai atractiv, si sa speram ca va beneficia si de o baterie cu durata de viata mai mare, si imbunatatiri in ceea ce priveste securitatea si protectia intimitatii.

Ceea ce incerc sa subliniez este faptul ca smartphone-urile nu sunt doar un dispozitiv, ci reprezinta un cameleon. Steve Jobs a stiut asta inca din 2007 cand a deschis portile unei noi ere de smartphone-uri.

De ce va deveni smartphone-ul viitorul tehnologiei? Pentru ca in domeniul tehnologiei inca nu s-a iesit din mentalitatea “creeaza ceva nou sau mori”, pe cand industria smartphone-urilor a luat amploare si va fi aici pentru mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *